Sabtu, 21 Ogos 2021

Kek Batik Indulgence Tanpa Telur Oleh Cikgu Aishah











Resipi Kek Batik Tanpa Telur

Bahan-bahan :

300 gram biskut marie original – patah 4

250 gram butter

¼ cawan serbuk koko

1 cawan milo

¾ cawan susu pekat

¼ cawan susu cair

Loyang saiz 8 inci

 

Cara Membuatnya :

1. Panaskan kuali, masak butter sampai cair.

2. Masukkan susu dahulu baru masukkan milo.

3. Kemudian masukkan serbuk koko dan susu cair.

4. Kacau sampai sebati.

5. Masukkan biskut marie yang telah dipatahkan.

6. Kacau sebati dan tutup api.

7. Loyang dilapik dengan plastik dan masukkan bahan yang dimasak tadi.

8. Tekan perlahan sehingga padat dan sekata.

 

Dikemas kini pada 25 April 2025

Tiada ulasan:

Catat Ulasan